torsdag 16. oktober 2008

Karin Fossum "Den onde viljen"

Jeg leser en krimroman av Karin Fossum som heter "Den onde viljen". Boka handler om de 3 kompisene axel som er sjarmerende og den naturlige lederen, Philip Reilly som er den filisofiske og Jon Moreno som er den forsiktige og plaget av dårlige nerver.




En dag skal guttene på hyttetur for at jon skal få oppleve noe annet en de 4 hvite veggene på avdelingen. hytten lå i skogen ved et stort tjern og når det begynner å bli mørkt foreslår Axel at de skal ta seg en rotur ut på tjerne, noe som Reilly syntes var en god ide, men Jon var litt tvilende for han hadde angst og følte seg veldig utrygg midt på vannet og ute i det mørke.
Axel klarte å overbevise Jon om at det ikke var farlig og at han var trygg hos dem. Når de hadde kommet ut på vannet så foreslå Axel at båten skulle få flyte fritt, noe som gjorde Jon veldig utrygg og som gjorde at han fikk et angstanfall. Alt dette førte til at Jon hoppet ut av båten å druknet.



Axel mener at Jon tok selvmord og prøver å få Reilly til å mene det samme, men han er litt tvilende siden de ikke hadde prøvd å redde han og Reilly mener at de passet ikke godt nok på han og føler seg derfor veldig skyldig.

Ingen kommentarer: