onsdag 4. mars 2009

Skal det være lov å bruke hijab som en del av politiuniformen ?

Jeg vil først skrive noe om hva hijab egentlig er ,og wikipedia skriver at i islamsk lovfortolkning og vestlig islamforskning blir hijab brukt i ulike sammenhenger knyttet til dygd, moral, og ikke minst i forholdet mellom kvinner og menn i forhold til det med påkledning. I det daglige brukes hijab som et skaut av muslimske kvinner. Hijabens rolle er først å fremst å skjule kvinnens hår for menns blikk, men krava til hijaben varierer fra land til land og fra lovfortolker til lovfortolker.
Bilde til høyre viser hvordan hijaben ser ut.

I følge Stavanger Aftenbaldet sin tidslinje startet hijab saken begynnte med at en muslimk kvinne ønsket å utdanne seg til tollbetjent, og i forbindelse med det tok kontakt med politihøgskolen for å spør om hun hadde lov til å bruke hijab med uniformen.
4 februar beslutter justisdepartementet at politiets uniformsreglement skal endres slik at det gis anledning til bruk av religiøse hodeplagg med politiuniformen.
20 februar blir det anonnsert av justisdepartementet avslutter politidirektoratets arbeid med utredningen av hijab - forslaget.

I en tekst i fra ab 24.no står det at reglementet til politiet sier at man ikke har lov til å bære personlige eiendeler som signaliserer politisk eller religiøst ståsted. ab 24 skriver også hijab er ikke et religiøst påbud i fra koranen, men at hijab er under dekke av religionen et utrykk for menns eksersis av eiendomsrett over kvinner. Ab 24 sier også noe om at for norske kvinner vil et slikt kulturelt utrykk være et stort tilbakeskritt, og helt uakseptabelt.

Ingen kommentarer: